*** شهید سید احمدمحمودی:دوستانم،نگذارید اسلحه من زمین بیفتد***به وبلاگ روستای امرودکان خوش آمدید***
@

روستای امرودکان
استان خراسان جنوبی-شهرستان فردوس 
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان روستای امرودکان و آدرس amrodkan.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





پایگاه جامع امامزادگان و بقاع متبرکه ایران اسلامی در مورد امامزاده سید جلیل این چنین نوشتند:

آستان امامزاده سیدجلیل (علیه السلام) در شهرستان فردوس، روستای امرودکان واقع شده است. بنای اولیه این آستان از گِل و خشت ساخته شده بود و کارشناسان میراث فرهنگی آن را مربوط به دوره قاجاریه می دانند. این ساختمان که به علت بی توجهی تبدیل به خرابه ای شده ای بود، پاتوق افراد فقیر و گداها ی دوره گرد بود و مدتها به عنوان انبار هیزم حمام روستا از آن استفاده می شد. تا اینکه در یکی از روزها خانم نساء رمضانی به هنگام عبور از این محل سید جوانی را در کنار پنجره این خرابه می بیند و او می گوید: خواهر به مردم دِه بگو این محل امامزاده است؛ آن را تعمیر و احترام نمایند. خانم رمضانی در بیان خاطراتش می گوید ابتدا گمان کردم که ایشان یکی از سادات فقیر می باشد، سرم را پایین انداختم و رد شدم ولی لحظاتی بعد به فکر فرو رفتم که ایشان که بود که چنین حرفی را زد؟ بر گشتم اما اثری از ایشان ندیدم . این خبر بین مردم شایع شد و مردم شروع به تعمیر و بازسازی این مکان کردند. دو سال از این قضیه گذشت. این خانم مجدداً همان فرد قبلی را در خواب می بیند که او مشتی از شن های کف رودخانه را در روی دامنش می گذارد. او می گوید: من دامنم را گرفتم و از ترس بی هوش شدم. وقتی به هوش آمدم همسرم به صورتم آب می پاشید. در این موقع دامن خود را باز کردم سکه بزرگی در آن بود که به برکت آن وضع زندگی ما خوب شد و توانستیم آب و املاک زیادی بخریم. این بنا در بازسازی سال های 1315 ـ 1314 به صورت زیارتگاه در آمد و در هنگام بازسازی سردابه ای در زیر ساختمان پیدا شد.
امکانات رفاهی ـ خدماتی این آستان 3 ساعت آب موقوفه از قنات امرودکان سفلی می باشد.

منبع:http://www.emamzadegan.ir/emamzadehbank/Show.aspx?ID=26343

 

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، امامزاده سید جلیل، ،
برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 22 آبان 1393برچسب:, ] [ 19:11 ] [ علی مرادی ]

برداشت گل زعفران در روستای امرودکان آغاز  شد

چگونه زعفران بکاریم

زعفران گیاهی از خانواده زنبقیان است که از راه پیاز تکثیر می شود.زعفران گیاهی چند ساله است؛زیرا به مدت 4تا12سال محصول می دهد.دوره فعالیت پیاز زعفران هر سال از اوایل آبان تا اردیبهشت سال آینده است.گلدهی وبرداشت محصول از اواخر مهر ماه تا اواسط آبان صورت می گیرد.

با شروع فصل گرم برگها زرد وخشک میشوند؛ ولی پیازها سالم می مانند،به اصطلاح خواب تابستانی آغاز میشود.

زعفران در مناطق گرم وخشک قابل کشت وپرورش است.گل زعفران نخستین قسمتی است که در اوایل فصل پاییزظاهر میشود.

 در سال اول کشت،به علت ضعیف بودن پیاز ها ومحکم نبودن آنها در خاک، جوانه های گل،توانایی کافی برای رشد ندارند،حتی برگ ها در سال اول دیرتر ازحد معمول ظاهر میشوند.


 

ویژگیهای گیاه زعفران

زعفران گیاهی چند ساله است که بیشتر در مناطق گرم وخشک می روید.گل زعفران بنفش رنگ است وبذر تولید نمیکند یا کمتر تولید میکند.به همین دلیل تکثیر زعفران به وسیله پیاز انجام میشود.پوشش گل از سه برگ وسه کاسبرگ  به رنگ بنفش تشکیل شده است.تعدادپرچم ها 3 عدد است.برگها بعد از گل ظاهر میشود.برگ ها مستقیم از روی پیاز ها خارج می شوند وساقه هوایی ندارد.

پیاز زعفران زیرزمینی گرد وتوپری است که پوسته های قهوه ای رنگ دارد.این پیاز مانند پیاز خوراکی لایه لایه نیست.قطر پیاز های جوان زعفران3-5 سانتی متر ومغز آن سفید رنگ است.برگ های زعفران تا ارتفاع 30-40 سانتی متر از سطح خاک رشد میکنند.

 خواص دارویی زعفران

زعفران هضم غذا را آسان میکند.

در رفع بی خوابی وتشنج مفید است.

تقویت کننده کبد است.

برای درمان بیماریهای چشم استفاده میشود.

زعفران برای رفع سنگ کلیه استفاده می شود.

زعفران در ایجاد نشاط ،شادی وکم کردن افسردگی موثر است.

 کاشت زعفران:

زمین مناسب برای کشت زعفران:

بوته زعفران می تواند در هر خاکی رشد کند؛اما بهترین خاک برای رشدزعفران خاک رسی شنی است.(یعنی سه قسمت رسی ویک قسمت شنی)زمینی که برای زراعت زعفران انتخاب میشود،باید حد اقل برای مدت 4 سال زراعی به کشت زعفران اختصاص داده شود،آفتابگیرودور از سایه درختان باشد.

آماده سازی زمین برای کشت:

در اوایل بهار،کودحیوانی پوسیده را به خاک بدهید؛سپس وغتی که خاک ،گاورو شد ،یعنی رطوبت خاک برای شخم مناسب شد،زمین را شخم بزنید تا کود با خاک مخلوط شود.اگربه هنگام شخم زدنزمین دارای کلوخ بود، با استفاده از ماله کلوخ ها را خرد وسطح زمین را صاف وهموار کنید؛سپس با فاصله دو هفته ،زمین را با گاوآهن در جهت عمود بر جهت شخم قبل،مجدداٌ شخم بزنید؛بعد از اینکه عملیات خاکورزی به خوبی انجام شد،زمین را کرت بندی کنید،یا اینکه با استفاده از وسایل مکانیکی مانند فاروئر،زمی را به صورت فارو در آورید.ابعاد کرت ها بستگی به شیب زمین دارد. در کشت جوی وپشته ای فاصله جوی هه از یکدیگربه طور متوسط 30-40 سانتی متر است.

در خرداد ماه در صورت مشاهده علف های هرز ، با آنها به صورت مکانیکی ویا بااستفاده از وسایل شخم سطحی مبارزه کنید.

 نوع ومقدار پیاز زعفران

زعفران به وسیله بنه یا پیاز های توپر زیاد می شود.اندازهپیاز های زعفران متفاوت است.از اندازه یک فندق تا یک گردوبا هم تفاوت دارند.

پیاز هایی که انتخاب میکنید باید درشت تر از یک فندق (حدود 6 گرم) سالم بدون زخم وشاداب باشند.

بهتر است قبل از کاشت،پیاز ها را به وسیله سم های قارچ کش ضد عفونی کنید.پیاز های ریز پوک وزخمی را باید قبل از ضد عفونی برای تغذیه دام جدا کرد.

مقدار پیاز مورد نیاز برای کاشت بسته به ریزی ودرشتی از 10 تا 30 تن در هکتار متفاوت است.به طور معمول کشاورزان در روش سنتی در هر گودال، پیاز ها را به صورت دسته های3،5،7؛حتی 15 تایی میکارند.

زمان کاشت پیاز زعفران

پیاز زعفران از اوایل فصل تابستان تا اوایل فصل پاییزقابل کشت است.به شرط اینکه در طول این مدت رطوبتی به پیاز ها نرسد؛زیرا در صورت رسیدن رطوبت به پیاز ها قبل از پاییز خواب تابستانه شکسته می شود وپیاز تولید به برگ می کند.

روش های کاشت پیاز زعفران

1-روش کشت کرتی:

ابتدا به وسیله بیل یا گاوآهن شیاری به عمق 15-20 سانتی متر در زمین ایجاد کنید؛وقتی که شیار اول ایجاد شدشیار دوم را در کنار شیار اول ، با فاصله 30-35 سانتی متر از آن ایجاد می کنیم .شیار دوم و بقیه شیار ها را مانند شیار اول بکارید.پس از کاشت پیاز ها سطح زمین را با ماله صاف ویکنواخت کنید.

2-روش کشت جوی وپشته ای:

بعد از ایجاد جوی وپشته ها پیازهای زعفران را با فاصله 20-35 سانتی متری از یکدیگر بکارید.

 عمق کاشت زعفران:

عمق کاشت پیاز زعفران باید طوری باشد که روی پیاز ها با 15-20 سانتیمتر از خاک پوشیده شود.در موقع کاشت،سر پیاز که دارای جوانه است به طرف بالا قرار گیرد.

کشت پیاز ها در عمق 20 سانتی متر سبب می شود که پیاز ها در زمستان از سرما و یخبندان و در تابستان از گرمازدگی در امان باشند.

آبیاری:

پس از کاشت پیاز ها بسته به سردی وگرمی هوا از اوایل تا اواسط مهرماه ، نخستین آبیاری زمین را انجام دهید.با توجه به اینکه پیاز ها در عمق 20 سانتی متری از خاک قرار دارند ،آبیاری باید سنگین انجام شود.اگر پس از آبیاری اول  در سطح خاک سله به وجود آید 3-4 روز پس از آبیاری باید به وسیله سله شکن یک نوبت سله شکنی انجام شودتا زعفران بهتر ویکدست سبز شود.

پس از آبیاری اول پیاز ها بیدار میشوند، ریشه می دوانند واز اواخر مهر ماه غده زعفران شروع به گل دادن میکند.هر غده به طور متوسط 1-2-3 گل می دهد.گل های زیبا زعفران صبح زود باز می شوند؛بنابرین بهتر است قبل از طلوع آفتاب گل ها برداشته شوند.در سال اول فقط پیاز ها ی درشت گل میدهند.پس از برداشت گل ها آبیاری نوبت دوم را انجام دهید. با پایان یافتن دوره گل دهی به مرور زمان برگ های باریک زعفران می رویند.

گیاه زعفران ساقه ندارد.برگ ها و دم گل از روی غده در غلاف سفید ونازکی از زمین می رویند.در پاییز پس از آبیاری دوم (زمستان وبهار تا اواخر اردیبهشت )چنانچه میزان بارندگی کم باشد هر 15-20 دقیقه یک بار باید مزرعه زعفران را آبیاری کنید.

در صورت وجود بارندگی به میزان بیشتر از 25 میلیمتر ومرطوب بودن سطح خاک آبیاری زمین باید به تعویق بیفتد.باید توجه داشته باشیدکه آبیاری را در شب های یخبندان انجام ندهید؛زیرا به پیاز زعفران آسیب وارد میشود.اگر بعد از آبیاری سله به وجود آید باید سله شکنی کنید.با سله شکنی کود حیوانی با لایه سطحی خاک مخلوط می شود.سله شکنی باعث می شود گل ها به آسانی از خاک بیرون بیایند.بعد از سله شکنی برای هموار کردن سطح خاک وچسباندن خاک به پیاز ها باید زمین را ماله بکشید.

کود دهی

برای تقویت بوته ها ودرشت شدن پیاز ها باید از کود اوره استفاده کنید.این کود را به میزان 100 کیلوگرم در هکتار ،در3نوبت (هر نوبتkg33) قبل از آبیاری نوبت دوم در سطح مزرعه پخش کنید.در صورت مصرف نکردن کود اوره در زمان آبیاری ،می توانید با محلول کود اوره با غلظت 5 در هزار طی 2 تا3 نوبت در ماههای بهمن واسفند ،نیاز گیاه به ازت را تامین کنید.

برداشت زعفران

گل دهی زعفران بعد از آبیاری نخست به فاصله 2-3 هفته متناسب با درجه حرارت هوا انجام می شود.گل ها در هوای نسبتا گرم دیرتر و در هوای نسبتا سردودر زیر سایه زودتر باز میشوند.هر غدر آبیاری اول دیرتر انجام می شود. به طور معمول دوره  گل دهی حدود15-20 روز ودوره برداشت حدود10-15 روز است.

در دوره برداشت تعداد گل ها در یک هفته بهاندازه ای زیاد میشود که گاهی در یک روز لازم است در 2 نوبت گل ها را برداشت کنید.

زمان وطرز برداشت گل ها

برداشت گل زعفران فقط با دست انجام می گیرد.بهترین

 زمان برداشت گل (به منظور حفظ مرغوبیت،عطر ورنگ زعفران) صبح خیلی زود وقبل از باز شدن غنچه ها است؛

زیرا جمع آوری غنچه ها آسان تر است وکلاله گل نیز کمتر  آسیب میبیند.

قسمت قابل استفاده در گل زعفران کلاله قرمز رنگ آن به همراه میله خامه است .برای جدا کردن کلاله از گل باید سعی کنیدغنچه ها را در همان روزکه باز شده اند بچینید؛سپس لوله گل را با ناخن بشکافیدومیله سفید مادگی (خامه) را به همراه 3 کلاله قرمز رنگش از درون لوله گل بیرون آورید.

دسته کردن زعفران:

پس از جدا کردن مادگی آنها را در یک جهت روی هم بچینید به طوری که خامه ها روی یکدیگر وکلاله ها نیز روی هم قرار گیرند؛سپس دسته های زعفران را با نخ قرمزابریشمی یا نخ معمولی ببندید.

خشک کردن زعفران:

پس از دسته بندی زعفران دسته های زعفران را در سبدی که داخل آن را با پارچه نازکی پوشانیده ایددر سایه قرار دهید یا در اتاقی که حرارت آن با توجه به فصل سرما مناسب است آویزان کنید.

هرچند روز یکبار دسته ها را بر گردانیدتا دسته های زعفران خشک شوند.وقتی که رشته ها ی کلاله با فشار بین 2 انگشت خرد شوند؛میتوان گفت دسته ها خشک شده اند وآماده مصرف وعرضه بازار هستند.خشک کردن صحیح و دسته بندی مناسب زعفران اثر زیادی در کیفیت بازار پسندی آن دارد.

علف های هرز وآفت ها وبیماری های زعفران:

علف های هرز نقش مهمی در کم شدن رشد ومحصول زعفران دارند.بوته زعفران ظریف وکوتاه است وبه راحتی به وسیله علف های هرز ازبین می رود.برای مبارزه با علف های هرز 2 روش وجود دارد.

الف:روش مکانیکی

ب:روش شیمیایی 

الف:روش مکانیکی(وجین کردن ):نخستین وجین زعفران بعد از برداشت گل ها ،دومین وجین با فاصله حدود یکماه،وجین سوم به هنگام برداشت علوفه زعفران و آخرین وجین در صورت نیاز در فصل تابستان انجام دهید.

ب:روش شیمیایی:به هنگام خواب تابستانی زعفران،میتوانید از بعضی علف کش ها استفاده کنید.برای این کار بهتر است با کارشناسان حفظ نباتات مشورت کنید.

آفت های زعفران:

کرم پیازخوار:یکی از آفت های زعفران ،کرم پیاز خوار سفید رنگ است.این کرم در زیر خاک فعالیت می کند.پژمردگی زرد شدن برگها وخشکیدن ناگهانی آنها می تواند نشانه وجود این آفت باشد.

این آفت خسارت زیادی به گیاه زعفران وارد می کند.برای مبارزه با این آفت می توانید از سم سوین استفاده کنید.

خرگوش:تنها سبزی قابل توجه در فصل زمستان برگهای سبز زعفران است .خرگوش برای رفع گرسنگی علاقه وافری به خوردن این سبزی خوش خوراک دارد.

موش:موش ها از پیاز وبرگ های زعفران تغذیه می کنند.بهترین راه مبارزه با این حیوان استفاده از قرص های (تدخینی) در سوراخ ها وطعمه مسموم در لانه آنهاست.

بیماری های زعفران

سیاهک زعفران:مهمترین بیماری زعفران (سیاهک زعفران) است.این بیماری به صورت لکه های ریز قهوه ای رنگ وپس از مدتی به صورت سیاه رنگ بر روی برگ ها دیده می شود.

به محض دیدن این لکه ها بر روی برگ،برگهای آلوده را خارج کنید وآنها را بسوزانید. 

تشخيص زعفران :

چون زعفران بسیار گران قیمت می‌باشد، از قدیم سوداگران حقه باز در آن دستکاری می‌کردند و مجازات تقلب در زعفران گاهی حکم اعدام داشته‌است. مهم ترین تقلبی که به عنوان زعفران صورت می‌گیرد گل رنگ می‌باشد که شباهتی به زعفران دارد و می‌تواند ایجاد رنگ زرد کند.گاهی برای اضافه شدن وزن به آن روغن یا آب نبات و عسل اسپری می‌کنند. بهترین نوع زعفران زعفرانی است که به آن دختر پیچ می‌گویند یعنی صد درصد طبیعی است و سر ریشه دست نخورده‌است مانند رشته‌ای نخ قرمز است که پایین آن سفید و نیمه بالای آن قرمز است.

.

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 15 آبان 1393برچسب:, ] [ 23:5 ] [ علی مرادی ]

 

 

چند روزی است که شاهد بارندگی و نزول رحمت الهی هستیم .بارانی که زندگی موجودات به این رحمت خدایی بستگی دارد . بارش باران که موجب شادی کشاورزان شد. 

بارش باران این شعر دوران مدرسه را به یاد می آورد:

باز بارن با ترانه

با گوهرهای فراوان

می خورد بر بام خانه ......

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 14 آبان 1393برچسب:, ] [ 15:40 ] [ علی مرادی ]

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ، ، ،
برچسب‌ها:
[ دو شنبه 12 آبان 1393برچسب:محرم93-روستای امرودکان, ] [ 16:59 ] [ علی مرادی ]

 با فرارسیدن ماه محرم الحرام ، ماه حزن و اندوه اهل بیت (علیهم السلام) جوانان عزیز روستا با همتی خالصانه ، در تکاپوی سیاهپوش کردن و آماده کردن فضای روستا و هیئت حسینی شدند تا در ماه محرم بتوانند در فضایی مطلوب و حسینی به عزاداری بپردازند.

امسال هم همچون سنوات گذشته سعی مسئولین فرهنگی ، شورای اسلامی و هیئت امناء هیئت حسینی روستا بر این است با تمهید مقدمات لازم و برنامه ریزی مناسب زمینه استفاده بهتر همولایتی های عزیزمان از برنامه های ماه محرم فراهم گردد.

در این راستا و با  توجه به جلساتی که برگزار شد حجت الاسلام و المسلمین حجت غلامی ومداحان اهل بیت سید کریم وسید محسن حسینی  انشاء الله در ماه محرم افاضه فیض خواهند نمود.

همنان منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان در راستای بهتر شدن برنامه های محرم هستیم 

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ، ،
برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 8 آبان 1393برچسب:, ] [ 19:19 ] [ علی مرادی ]

 

یکی از محصولات بسیار با ارزش روستای امرودکان، گردوهای ناب و خوشمزه آن است.

جوز اکنی(گردو تکونی)  هرساله در  اواخر شهریور ماه انجام میشود در این روز مردم با شرکای خود درخت گردوی خود را میتکانند .

1-جوز=گردو

 ۲-جوزرو=زمان وعمل برداشت گردو .

 ۳-ترقز=چوب بلندی که برای برداشت گردو استفاده می شود.بهترین ترقز از درخت "جودانه"است که سبک است.از درخت سپیدار هم ترقز درست می کنند.

4-کل کردن=جدا کردن پوسته خارجی گردو.

5-پی چینیک=برداشت گردو های باقیمانده یا پیدا کردن گردو از پای درختان بعد از پایان برداشت گردو بوسیله مالک درخت توسظ افراد متفرقه.

 6-حق بازکردن=دستمزد برداشت گردو به وسیله کارگر که معمولا ده به یک می باشد.

۹-ور شمردن=شمارش گردوها برای تقسیم انها ومشخص شدن سهم  مالکین.که معمولا ده تا ده با گذاشتن پنج عدد گردو در هر دست انجام وبا ضریب ده شمرده می شود.ده دست یعنی ۱۰۰عدد گردو.

در فصل برداشت گردو دستان مالکین به رنگ قهو ه ای در می اید وهرکس بامش بیشتر برفش بیشتر وهرکش رنگش بیشتر سهمش بیشتر است.

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ، آشنايي با روستا، ،
برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 21 شهريور 1394برچسب:, ] [ 12:32 ] [ علی مرادی ]

کار نصب تابلو کوچه های  روستا با همت و تلاش دهیاری روستا و شورای اسلامی در همین هفته انجام شد . و نصب تابلو هاباعث میگردد تا جلوه ای تازه به روستا دهد . و هدف از این کار جهت سهولت در کارآدرس.پست  و مشخص شدن کوچه ها روستا می باشد .  با تشکر از دهیار محترم

 

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، آشنايي با روستا، ،
برچسب‌ها:
[ سه شنبه 18 شهريور 1393برچسب:, ] [ 12:43 ] [ علی مرادی ]

كسب رتبه 86زبان و581تجربی در کنکور 93 توسط یکی از هم ولایتی ها که نشانگر لياقت، همت و تلاش بي شائبه اوست. بي گمان کشور عزيزمان با تكيه بر چنين استعدادهاي والايي، برگ هاي زريني از توسعه، عزت و غرور را در تاريخ هميشه درخشان خود به ثبت خواهد رساند، چراكه شما ادامه دهنده ي راه و آرمان همه ي نخبگاني هستيد كه با طي مراحل مختلف علمي، در راستاي سربلندي این خطه گام بر مي دارند.

وبلاگ روستای امرودکان اين موفقيت را به شما ، خانواده محترم و معلمان مشفق و تلاش گر تان، آموزش و پرورش شهرستان و تمامي مردم روستا تبريك و شاد باش عرض نموده و از خداوند سبحان توفيق بيش از پيش شما را در کسب مدارج ارزشمند علمی واخلاقی، مسالت دارد.

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ، ،
برچسب‌ها:
[ یک شنبه 9 شهريور 1393برچسب:, ] [ 9:1 ] [ علی مرادی ]

 پاسخ دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات شرکت مخابرات ایران  در مورد عدم انتن دهی در روستا:

 

درخواست کننده گرامی، علی مرادی

پاسخ به درخواست شما به شرح زیر می باشد:

با سلام و احترام برای منطقه مورد نظر در فاز 5 سایت در نظر گرفته شده است که به محض دریافت تجهیزات سایت احداث خواهد شد .

 

با احترام

دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات

شرکت مخابرات ایران

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، مشکلات روستا، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 8 شهريور 1393برچسب:, ] [ 17:7 ] [ علی مرادی ]

یکی از مشکلات موجود در این روستاکه باعث نارضایتی تعداد زیادی از مردم روستا شده، عدم  آنتن دهی تلفن همراه در روستا است. لطفا دهیار و اعضای محترم شورا پیگیر حل این مشکل باشند.

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، مشکلات روستا، ،
برچسب‌ها:
[ سه شنبه 4 شهريور 1393برچسب:, ] [ 23:35 ] [ علی مرادی ]
به گزارش فردوس برین:سهل انگاری مالک یک دامداری در روستای خرو از توابع بخش مرکزی فردوس موجب شد تا در یک حادثه دلخراش ۴۰ گوسفند کباب شوند.

بگزارش خبرنگار ما مالک این گوسفندان که آغلشان در خارج از روستا قرار داشت جهت کاری اقدام به درست کردن مقداری آتش در داخل آغل این گوسفندان کرد و پس از اتمام کار متاسفانه بطور کامل آتش را خاموش نکرد.
 به گفته وی پس از ترک محل گوسفندان در ساعت ۱۱ صبح اهالی روستا ساعت ۲ بعد از ظهر همان روز متوجه بوی آتش و سوختن گوسفندان میشوند که پس از مراجعه به محل با صحنه دلخراش و کم نظیری مواجه میشوند.
 به گفته مالک، حدود ۴۰ گوسفند بر اثر سهل انگاری و روشن شدن مجدد آتش بطور مظلومانه ای از بین رفته بودند.بر اساس این گزارش چون سقف این آغل نیز از خار پوشیده شده بود متاسفانه آتش گرفتن سقف نیز بر شدت آتش سوزی و ریزش آتش بر روی گوسفندان بسیار موثر بوده.
مالک این دامداری به خبرنگار ما گفت فقط تعداد انگشت شماری از این گوسفندان بیمه بودند و خسارتی ۱۲۰ میلیون ریالی به وی وارد شد.
وی از مسئولین و حوادث غیر مترقبه درخواست کمک داشت زیرا این گوسفندان تنها راه معاش وی در این روستا بود و خشکسالیهای متوالی چیزی بنام کشاورزی در روستا نگذاشته است .
 

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 22 مرداد 1393برچسب:, ] [ 22:33 ] [ علی مرادی ]

کرم سرشاخ خوار 

اين آفت كه نسبت به انواع سموم مقاوم است ، سرماي بيش از 30 درجه زير صفر را تحمل ميكند و در برابر حرارت 50 درجه بالاي صفر نيز مقاوم است ، در اندك زماني درختان باغات ميوه را كه در اثر خشكساليهاي مكرر مستعد هجوم بودند از بين برد و حتي در باغات ساير نقاط شهرستان كه كمتر از كم آبي رنج مي برند نيز آسيب زيادي به درختان وارد ميكند .

فصل تخم ريزي سوسك اواخر فروردين تا اواخر خرداد است كه حشره بالغ در قسمت انتهاي دمبرگ كياه تخم گزاري ميكند و لارو آن نيز بتدريج رشد كرده ، وارد بخش مياني ساقه گياه شده و حركت به سمت بالا ي ساقه حوان را آغاز ميكند و در مرحله بعد به سوي بخشهاي پاييني حركت كرده و بخشهاي پشت سرش را با تراشه هاي چوب مسدود ميكند و به اين ترتيب از نفوذ سموم و ساير حشرات به مجراي ايجاد شده جلوگيري ميكند .

نكاتي كه كشاورزان عزيز بايد بدانند

سوسک سرشاخه خوار رزاسه    

مناطق انتشار و میزبان ها :

در اکثر مناطق میوه‌خیز کشور وجود دارد. به انواع درختان میوه خانواده رزاسه یعنی سیب، گلابی، به، گیلاس، هلو، زردآلو، بادام، آلو، گوجه، آلبالو، زالزالک، به ژاپونی، رز، سنجد و حتی به درختان نرک سیب، هلو و زردآلو حمله می‌نماید. لاروهای این حشره در شاخه‌های نازک بید و نارون نیز مشاهده شده است.

زیست‌شناسی

زمستان را به صورت لارو در داخل شاخه یا تنه درختان خانواده رزاسه به سر می‌برد. در اواسط بهار لارو پس از مقداری تغذیه به پیش شفیره، سپس تبدیل به شفیره می‌گردد. دوره پیش شفیرگی 5 تا 9 روز و شفیرگی 11 تا 20 روز به طول می‌انجامد. سپس حشرات کامل ظاهر و با کمی تغذیه از شیره گلها شروع به جفت‌گیری و پس از چند ساعت الی چند روز به طور انفرادی رو شاخه‌ها در کنار جوانه‌ها تخمریزی می‌کنند.

رنگ تخمها نارنجی و شکل آنها مانند کاسه لاک‌پشت می‌باشد. هر حشره ماده ممکن است 30 تا 75 عدد تخم بگذارد. دوره نشو و نمای جنینی 7 تا 8 روز  پس از آن لارو مستقیماً داخل چوب شده و شروع به فعالیت می‌نماید. بطوریکه آغاز فعالیت آن را می‌توان از روی پژمردگی برگهای سرشاخه‌ها  مشخص کرد. لارو این سوسک با تغذیه از قسمتهای داخلی سرشاخه‌ها و شاخه‌ها و گاهی تنه درختان کانالی ایجاد و داخل آنها را پوک و خالی می‌کند به طوریکه با وزیدن باد قسمت‌های مورد حمله قطع گردیده می‌افتند. دوره لاروی حدود 8 تا 9 ماده می‌باشد. یک نسل در سال دارد.

مدیریت کنترل :

این سوسک به دلایل مختلف از جمله میزبان های فراوان که شامل خانواده Rosaceae و توانائی تولید مثل بالا و تکثیر سریع و قدرت بالای انتشار و سازگاری با محیط جدید را داراست آفت بسیار مهمی میباشد و خسارات قابل توجهی به درختان میوه وارد میکند.

از این جهت کنترل آن تلفیقی از روشهای موجود در ذیل میباشد:

1-     تقویت درختان در باغ با کودهای آلی و شیمیائی و اجتناب از تنش آبی :

کمبود آب و رطوبت و تنش آبی اثر قاطعی در جلب حشرات چوبخوار از جمله آفت فوق دارد پس بایستی نیاز آبی درخت بطور کامل مورد بررسی قرار گرفته تا آب مورد نیاز به درخت برسد. آفت به درختان ضعیف کشش داشته حتی گیاهانی که به ظاهر سالم هستندو ما متوجه آنها نیستیم زیرا از این درختان مواد بودار مخصوصی ( کایرومون ) متصاعد میشود که باعث جلب حشرات چوبخوار و پوستخوار میشود.

       2-  هرس

     الف)  هرس و حذف سرشاخه های آلوده و خشک :

به محض مشاهده  آثار خسارت ( سرشاخه های پژمرده ) بایستی سرشاخه آلوده را برید تا از رسیدن به قسمتهای قطورتر جلوگیری شود. اگر در انجام هرس تاخیری صورت گیرد لاروها وارد قسمتهای قطورتر شده و سرشاخه فاقد لارو خواهد شد.

     ب) هرس شاخه های حاوی لاروها در زمستان :

شاخه های آلوده را در زمستان هرس نموده و به همراه شاخه های هرس شده در تابستان در گوشه ای جمع نموده و اواخر اردیبهشت سوزاند تا اگر لاروهای پارازیت شده در میان شاخه ها وجود داشته باشد زنبور پارازیتوئید آن از چوب خارج شده باشد و در این زمان آفت هنوز بصورت شفیره میباشد.

    نکته :

باغاتی به دلیلی رها شده اند بایست احیاء شده یا بطور کامل معدوم شوند زیرا کانون دائمی آفت میباشند.

عملیات هرس  بایستی روی تمام میزبان های گیاهی آفت چه مثمر وچه غیر مثمر بویژه گلهای رز و نسترن و سنجد انجام گیرد.

       3- استفاده از گیاهان تله :

حشرات کامل آفت برای تغذیه – استراحت- جفت گیری و انجام سایر اعمال حیاتی روی گلهای علف های هرز مخصوصا" گلهای سفیدی که در معرض تابش نور خورشید هستند هجوم می اورند . گلهای سفید هویج بدلیل داشتن گلهای وسیع و روشن و تعداد گل زیاد در بوته و همزمانی با ظهور حشرات کامل نسبت به دیگر گیاهان ارجحیت دارند.

بهترین زمان برای کشت غده های گیاه در اوائل اسفند ماه استدر این روش نسبت به کاشت گیاه در ابعاد 3  *  3 متر و حداکثر به فاصله 50 متر از یکدیگر در نقاط آفتاب گیر باغ آلوده اقدام کرد.

 جمع آوری سوسکها در کلیه ساعات به خصوص ساعات اولیه روز و غروب بعلت کم تحرکی آنها بهتر بوده و سپس بایستی آنها را معدوم کرد.

 

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 18 مرداد 1393برچسب:, ] [ 23:6 ] [ علی مرادی ]

فردوس خبر: مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان اینکه بقاع متبرکه فردوس مملو از جمعیت شده است گفت: سالانه بیش از 19 هزار زائر از سه امامزاده شاخص فردوس شامل امامزادگان سلطان محمد و سلطان ابراهیم، امامزاده سلطان ابوالقاسم سرند و امامزاده سلطان کریم‌ شاه بازدید می‌ کنند.

حجت‌ الاسلام والمسلمین محمد‌طاهر گرایلی با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران، امامزاده سلطان محمد و ابراهیم فردوس دارای هفت نفر هیات امنا، چهار نفر خادم ثابت و همچنین این بقعه دارای 70 تا 80 نفر خادم افتخاری اعم از زن و مرد می‌ باشد.

وی یادآور شد: امامزادگان سلطان احمد و سلطان ابوالحسن در روستای ییلاقی و بسیار خوش آب و هوای مهوید در فاصله 30 کیلومتری شهرستان فردوس و 215 کیلومتری بیرجند مرکز خراسان جنوبی قرار دارد.

وی با بیان اینکه امامزاده سلطان احمد از نوادگان امام سجاد(ع) بوده و قدمت ساختمانی و بنای بقعه به دوره صفویه می‌ رسد، افزود: حدود 4 هزار و 500 نفر در ایام محرم و صفر به امامزاده سلطان احمد در راستای مراسم عزاداری و همچنین در طول سال بیش از 10 هزار زائر و مسافر به این امامزاده سفر می‌ کنند.

وی با اشاره به اینکه امکانات رفاهی و خدماتی این بقعه شامل مهمانسرا، مراکز اقامتی و تفریحی می‌شود و در ایام تعطیلات برای مسافران تجهیز شده است، گفت: در بقعه امامزاده سلطان محمد و سلطان ابراهیم یک قرآن خطی از دوره قاجاریه وجود دارد که مشتاقان زیادی را به خود جلب کرده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان اینکه بقعه متبرکه سلطان ابوالقاسم سرند شهرستان فردوس در فاصله 45 کیلومتری فردوس و 180 کیلومتری بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی واقع شده است، یدآور شد: امامزاده سلطان ابوالقاسم سرند سالانه پذیرای 7 هزار زائر است و این امامزاده دارای یک نفر خادم ثابت و تعداد پنج نفر خادم افتخاری و برخوردار از هیئت امنا است.

وی افزود: امامزاده سلطان کریم شاه در روستایی ییلاقی کریمو در فاصله 223 کیلومتری خراسان جنوبی و همچنین بقعه امامزاده سید جلیل در روستای ییلاقی امرودکان در فاصله 226 کیلومتری مرکز استان واقع شده است، گفت: بقعه متبرکه سید جلیل مورد التفات و اعتقاد مردم منطقه و روستا است و بیشتر فعالیت‌ های فرهنگی و مذهبی روستای خانیک در این بقعه برگزار می‌ شود.

وی ادامه داد: در این بقعه متبرکه یک خادم ثابت، تعداد 10 خادم افتخاری و شش نفر هیأت امناء فعالیت و حدود 2 هزار نفر در ایام تعطیلات از این مکان بازدید می‌ کنند.

گفتنی است: بقاع متبرکه شهرستان فردوس در ایام تعطیلات نوروزی پذیرای تعداد زیادی از زائران و مسافران بود.

 

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
[ جمعه 13 تير 1393برچسب:, ] [ 23:31 ] [ علی مرادی ]

 به همت دهیار، شورای محترم اسلامی و واحد فرهنگی روستا جهت بهره مندی بییشترمردم روستا از برکات و فیوضات ماه مبارک رمضان از مبلغ دینی جهت استقرار در روستا دعوت به عمل آمد.

حجت الاسلام رجبی که اصالتا فردوسی و ساکن شهر مقدس قم هستند به همراه همسر محترمه  ایشان که مبلغه دینی هستندبه مدت30 روز مهمان مردم عزیز امرودکان خواهند بود.

اقامه نماز ، بیان مسائل و احکام شرعی

سخنرانی با موضوعات دینی ، برگزاری کلاسهای اوقات فراغت ،برگزاری کلاس و جلسات مشاوره دینی وِیژه بانوان و برگزاری جلسات تفسیر قرآن از جمله برنامه های این مبلغ  و مبلغه دینی خواهد بود.

از همه همولایتی های عزیز دعوت بعمل می آید با شرکت در این جلسات از فیوضات این ماه عزیز بهره مند گردند.

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 11 تير 1393برچسب:, ] [ 13:41 ] [ علی مرادی ]

 

 

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ، ،
برچسب‌ها:
[ یک شنبه 25 خرداد 1393برچسب:, ] [ 12:45 ] [ علی مرادی ]

برات 1393به روایت تصویر

 

 

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 24 خرداد 1393برچسب:, ] [ 21:51 ] [ علی مرادی ]

چه كربلا، عزيزان خدا نصيب كند
خدا نصيب به عرش و هم، گدا بكند
رفتم به كربلا به سر قبر هر شهيد
ديدم كه تربت شهدا مشك و عنبر است
هر يك شهيد مرقدشان چارگوشه داشت
شش گوشة مزار، در آن هفت كشور است

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 24 خرداد 1393برچسب:, ] [ 20:58 ] [ علی مرادی ]

 

خشکسالی و سرما زدگی را در شمار حوادث طبیعی قلمدادنموده اند بلکه صحیح تراین است که 

دوبه عنوان بلاهای طبیعی یاد نماییم.متاسفانه مدت چند سال است بر اثر کمبود بارندگی بسیاری نقاط سرزمین ما دچار خشکسالی و پی آمدهای رنج آور آن گردیده اند.  ابتدای سال نو پس از مدت ها خشکسالی که کشور را فراگرفته بود مردم و کشاورزان امرودکان شاهد بارش ناگهانی برف و سرمای شدیددر روستای خود و سایر روستاهای منطقه  شدن. این سرما ،باعث سرمازدگی محصولات کشاورزی گردید.     امرودکان هم مانند بسیاری نقاط دیگر روستایی است که روستاییان آن درآمد دیگری ندارند و درآمد بسیاری از مردم این روستا با محصولات کشاورزی تامین می شود. بادام وگردو محصولی است که می تواند در شرایط سخت آب و هوایی منطقه و با مشکلات کم آبی و غیره بدست آید و درآمد و گذران زندگی شمار زیادی از مردم منطقه وابسته به محصولات کشاورزی است. سالهاست است که کشاورزان این منطقه نه تنها با مشکل کم آبی دست به گریبان بوده اند بلکه سرمازدگی و کاهش محصول هم دامنگیر بسیاری از آنها گشته است.        

         سعدی که به درستی شایستگی عنوان شیخ اجل را در زبان پارسی دارد در باب اول بوستان حکایتی دارد که بخشی ازان بدین گونه است که:  

    شنیدم که بغداد نیمی بسوخت/ یکی شکر گفت اندر آن خاک و دود / که دکان ما را گزندی نبود. سعدی را که هرگز تنها غم خویشتن نبوده است پاسخ می فرماید:

پسندی که شهری بسوزد بنار؟/ اگر چه سرایت بود بر کنار…

سالها پیش شهریاری در این سرزمین چنین دعا کرد: خداوندا! سرزمین ما را ازآفت خشکسالی دورنگهداربایدامروزبدانافزود:وسرمازدگی !   

  قابل توجه مسئو لین منطقه و شهرستان، اعضای محترم شورای اسلامی ودهیاری روستای امرودکان که- مثل همیشه به موقع پیگیرند- جهت پیگیری و انجام مکاتبات اداری،تهیه آمارخسارت دیده گان برای ارسال به ادارات وسازمان های مربوط.

 

 

 


https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
[ یک شنبه 20 فروردين 1395برچسب:, ] [ 14:21 ] [ علی مرادی ]

جلسه دهگردشی مورخ92/12/18 با حضور فرماندار محترم فردوس و بخش مرکزی فردوس و روسای ادارات شهرستان در روستای امرودکان برگزار گردید.

   .جلسه با تلاوتی آیاتی از کلام ا...مجید شروع شد.سپس دهیار محترم روستا ضمن خوش آمد گویی به مسئولین مشکلات روستا را بیان نمود و خواستار حل آن شد.در ادامه سید حسن بزم آرا بخشدار مرکزی فردوس ضمن خیر مقدم و خسته نباشید به فرماندار محترم و مسئولین ،شورا،دهیارو مردم روستا به جمع بندی مشکلات پرداختند و از مسئولین خواستند تا پاسخ دهند و راهکارهای برای حل مشکلات تاکید نمودند.سپس فرماندار محترم شهرستان فرمودند با توجه به وضعیت اقتصادی و خشکسالی های 15 ساله و از بین رفتن اشجار و پوشش گیاهی می طلبد تا با برنامه ریزی دقیق بتوانیم به مشکلات فائق آییم.ایشان بر حفظ حراست از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی تاکید نمودند و گفتند: با توجه به این که انقلاب اسلامی تنها حکومت اسلامی و شیعی در سطح جهان است که به رهبری رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) به پیروزی رسید و هم اکنون با رهبری و درایت مقام معظم رهبری ادامه دارد باید حراست نماییم.ایشان به جمله ای از حضرت امام خمینی(ره) اشاره کردند که پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت آسیبی نرسد

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
[ جمعه 23 اسفند 1392برچسب:, ] [ 18:27 ] [ علی مرادی ]

با سلام

دهیار،شوراها و مردم

مردم روستای خانیک   اقدام به حفر یک چاه موتور در نزدیکی روستای امرودکان کرده اند که در صورت اجرای این طرح باعث خشک شدن آب قنات ها ی روستا خواهد شد لطفا شورا ها  و دهیار پیگیر این موضوع باشند.

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
[ جمعه 9 اسفند 1392برچسب:, ] [ 16:40 ] [ علی مرادی ]

 

اسامی شوراهای روستای امرودکان

بدین وسیله به اطلاع کلیه اهالی محترم روستای امرودکان می رساند انتخابات چهارمین دوره شورای اسلامی روستا در روز جمعه مورخ 24/3/92در مسجد امیر المومنین روستا برگزار شد و افراد زیر به ترتیب بیشترین رای به عنوان شوراهای روستا انتخاب شدند.

اعضای اصلی:

1-آقای سید مرتضی خلیلی  فرزند سیدحسین

2-آقای محمد حسین کرم پور فرزند علی جان

3-آ قای محمد حسین طالبی فرزند احمد

اعضای علی البدل:

1- آقای سید مرتضی کاظمی فرزند سید حسن

2-آقای محمد رضا احمدی فرزند برات الله

امید است با همکاری یکدیگر روستایی آباد بسازیم.

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
[ سه شنبه 28 خرداد 1392برچسب:, ] [ 12:0 ] [ علی مرادی ]

 

ثبت نام انتخابات شوراهای اسلامی سه هفته پیش انجام شد.بنا به شنیده ها افراد ذیل ثبت نام نموده اند:(بدون درج کلمه سید)

۱-م-ک

۲-م-ن

۳-م-ط

۴-م-ک

۵-ع-ر

۶-ع-ا

انشاالله با اعلام رسمی مراجع ذیصلاح اسامی تایید شده به اطلاع خواهد رسید.وامید است کاندیدا ها ی اصلح با تشکیل ائتلاف ۳+۲+۱برنامه های خود را هم جهت شوراها اعلام نمایند.

ضمنا ائتلاف ۳+۲+۱یعنی ۳عضو اصلی ۲علی البدل-۱دهیار.

لطفا در نظر سنجی شرکت کنید

 

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 26 ارديبهشت 1392برچسب:, ] [ 10:59 ] [ علی مرادی ]

یکی ازغذاهای سنتی   که طرفداران زیادی نیزدارد،اشکنه ی اوجزاست.(وقتي آب روي روغن داغ مي ريزند، صدایی شبیه صدای جزجز تولید می شودکه برهمین اساس قدیمی ها نام این غذارااشکنه ی اوجز(یعنی آب+ جز)نامیده اند وظاهرا دربرخی مناطق هم به آن اشکنه ی دولخ باد می گویند، دولخ باد به معني گردباد است چون به محض ريختن آب سرد روي روغن داغ بخاری متصاعد مي شود که شبيه گردباد است، لذا اين اشکنه رابرخی  دولخ بادنیز می گويند .براي تهيه ي اين اشکنه ی خوشمزه پياز،گوجه فرنگی، سيب زميني روغن،ادویه،دار و دوای اشکنه شامل: گشنيز، زيره، ، شنبليله و ... بکار مي برندوبعدازاینکه این مواددرروغن تف داده شد،به آن آب اضافه می کنندونهایتا مثل آبگوشت(اوگوشت)، نان محلی خوردکرده ونوش جان می کنند.

 


 

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ،
برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 18 آبان 1391برچسب:, ] [ 15:45 ] [ علی مرادی ]

شب یلدا طولانی ترین شب سال است.درروستای امرودکان این شب به شب "چله"معروف است.در خانه های قدیم امرودکان در فصل زمستان کرسی نصب می شد.ودر این شب در خانه ی بزرگ خانواده جمع می شدند.اجیل محلی وهندوانه وانار می خوردند.

 

از گذشته دور در روستای امرودکان شب چلّه دارای رسم رسوم خاصی بوده که هنوز به صورت کمی متفاوت انجام می شود معمولاً همه ی فرزندان به خانه پدری و همسایه وهمه افراد دور هم جمع می شوند معمولاً از قبل برای شب چله از میان هندوانه ها هندوانه ای خوب را برای شب چلّه جدا و با خود به خونه که قرار است در آن مراسم بر پا شود (منزل بزرگ خاندان) می برد و هرکس که هر چیز برای شب چله دارد با خود می برد از قبیل خربزه - هندوانه -انار - انواع میوه- انواع آجیلجات و یکی از فرهنگ های قدیمی که زبان زد است کف زدن  می باشد تعجب نکنید کف زدن دست زدن نیست کف خوردنی می باشد که درست کردن آن بصورت ذیل می باشد (به زبان محلی):

 

مواد لازم :

۱- بیخ تکه های کوچک یک فنجان: تعریف بیخ ریشه ی یک نوع خار خاص صحرای  که در شمال روستا سبز می شود

۲- کتری صحرایی یک عدد  : برای جوشاندن بیخ

۳- تقارچه بزرگ ۱ عدد : برای  زدن کف

۴- چوب درخت گز یا چوب خار سید چند عدد : برای زدن بیخ که جدیداْ از همزن برقی استفاده می شود  

۵- آب به مقدار لازم : برای جوشاندن

۶- مغز پسته -مغز کردو - مغز بادام شکر هر کدام به مقدار لازم : برای تزئین

همه ی مواد لازم از قبل برای شب چله فراهم می شود

نکته : کف باید در محل سردی زده شود تا کاملاً  سفت شود

طریقه آماده کردن :

ابتدا بیخ که از محل صحرا جمع آوری شد که آغشته به خاک می باشد را شسته و بعد به تکه های کوچک تبدیل می کنیم  و بعد داخل کتری صحرایی یا داخل قابلمه ریخته و آب را به آن اضافه می کنیم و روی آتش یا همان گاز می گزاریم  تا بجوشد و  وقتی جوشید  آب آن را خالی می کنیم و دوباره این کار را انجام می دهیم تا کاملاْ تمیز شود و بعد بیخ را تبدیل به تکه های کوچک ریز اندازه حبه قند تبدیل می کنیم و آن را داخل تقارچه  بزرگ می ریزم  و اندازه دو لیوان آب داخل ظرف می رزیم و بعد با چوب درخت گز که  درگذشته استفاده می شده و حال هم زن برقی استفاده می شود آن را چپ در راست هم می زنیم همانطور که در نکته اشاره کردم  باید این کار در هوای سرد داخل حیاط منزل انجام شو تا خوب جا بیفتد و بعد از ۱۰ دقیقه همان یک فنجان بیخ و دولیوان آب بصورت کف تمام ظرف برک را فرا می گیرد بطوری که سر ریز می شود و بعد با شکر شیرین ومغز پسته ِ بادام و گردو تزئین می کنند  و داخل بشقاب بین افراد جمع حاضر و بعضی وقت ها به همسایه های که نتوانسته اند شرکت کنند تقسیم می کنند .

 

خلاصه شب یلدا تمامی مردم دور هم بگو بخند و از تعریف خاطرات وخوشحالی باهم شب یلدا را سپری می کنند و در آخر هم نخود نخود هر کس خانه ی خود

https://t.me/fernovin/15313
موضوعات مرتبط: ، ، ،
برچسب‌ها:
[ جمعه 27 آذر 1394برچسب:, ] [ 23:58 ] [ علی مرادی ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

علی مرادی فرزند حاج محمدازروستای امرودکان هستم. هدف از این وبلاگ معرفی روستای قدیمی و زیبای امرودکان می باشد. از همه دوستان وهم ولایتی های محترم تقاضای همکاری دارم.
آرشيو مطالب
ارديبهشت 1399
اسفند 1398 بهمن 1398 شهريور 1398 بهمن 1397 آبان 1397 شهريور 1397 مرداد 1397 تير 1397 ارديبهشت 1397 تير 1396 خرداد 1396 آذر 1395 شهريور 1395 مرداد 1395 تير 1395 خرداد 1395 ارديبهشت 1395 فروردين 1395 اسفند 1394 بهمن 1394 دی 1394 آذر 1394 آبان 1394 مهر 1394 شهريور 1394 مرداد 1394 تير 1394 خرداد 1394 ارديبهشت 1394 فروردين 1394 اسفند 1393 بهمن 1393 دی 1393 آذر 1393 آبان 1393 شهريور 1393 مرداد 1393 تير 1393 خرداد 1393 ارديبهشت 1393 فروردين 1393 اسفند 1392 بهمن 1392 دی 1392 آذر 1392 آبان 1392 شهريور 1392 مرداد 1392 تير 1392 خرداد 1392 ارديبهشت 1392 فروردين 1392 اسفند 1391 بهمن 1391 دی 1391 آذر 1391 آبان 1391 مهر 1391 مرداد 1391 تير 1391 خرداد 1391 ارديبهشت 1391 فروردين 1391 بهمن 1390 دی 1390 ارديبهشت 1390 آبان 1388
امکانات وب